Waarom leer gebruiken?

Leer heeft unieke eigenschappen en bij zorgvuldige vervaardiging en inkoop is het een echt duurzaam materiaal. Huiden en vellen zijn meestal bijproducten van de vlees- en zuivelindustrie, de verwerking tot leer is dan ook de beste toepassing. Zo’n natuurlijk en duurzaam product dat schoonheid, comfort en functionaliteit combineert is veelzijdig te gebruiken. Maar wat zijn nog meer voordelen en eigenschappen van leer?

  • Afvalvermindering

Leer is een natuurlijk bijproduct van de voedingsindustrie. Jaarlijks worden meer dan 270 miljoen runderhuiden gerecycled! Als we er geen leer van zouden maken, zou de impact van meer dan 7 miljoen ton afval een enorme biologische en ecologische impact hebben. Alleen daarom al levert leer een duurzame bijdrage aan een wereld die minder wil consumeren, meer wil hergebruiken en zoveel mogelijk wil recyclen. 

  • Lange levensduur

Goed gemaakt leer veroudert mooi en gaat lang mee. Het wordt beter met de tijd, het krijgt een mooie diepte van patina (de donkere verweerde look) en het krijgt een slijtagepatroon dat bij de gebruiker past. Vergelijk het maar met je favoriete spijkerbroek. Leer past prima in het ‘koop minder, koop beter’-ethos. Het aanschaffen van hoogwaardig lederen producten is op alle vlakken een goede investering. 

  • Makkelijk in onderhoud en reparatie

Leer heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk thuis te onderhouden. Zonder allerlei belastende was- en droogmiddelen. Waardevolle lederwaren vinden steeds meer hun weg naar reparatiediensten, het vakmanschap herleeft en zorgt voor een nog langere levensduur! Lees het Restory-artikel.

  • Veelzijdig

Leer heeft veel eindtoepassingen. Het mooie is dat de leermaker zijn vaardigheden op dezelfde basisgrondstof loslaat en deze transformeert naar verschillende ‘stoffen’. Met verschillende kwaliteiten en voordelen. Leer kan tegelijkertijd duurzaam genoeg zijn voor meubels en zacht genoeg voor fijne comfortschoenen. Van leer maak je de soepelste jas en de stevigste wandelschoenen. De mooiste warme handschoentjes en de beste slijtvaste beschermende motorhandschoenen.

  • Comfortabel 

Het natuurlijke ademend vermogen van leer zorgt ervoor dat lichaamstemperatuur makkelijker wordt gereguleerd. Vocht wordt van nature opgenomen en weggehouden van de huid, totdat het naar buiten toe verdampt. Dat zorgt voor een comfortabel gevoel. En wat het nog comfortabeler maakt: leer past zich aan de drager aan. Denk maar aan die ene tas, je handschoenen of schoenen, de leren jas of de portemonnee die altijd in dezelfde zak zit. Het vormt zich naar jouw gebruik! 

  • Natural beauty

De natuurlijke schoonheid van leer wordt, in tegenstelling tot veel andere (synthetische) materialen, alleen maar beter met de jaren. Elke huis is natuurlijk anders, maar leerfabrikanten doen er alles aan om de beste eigenschappen naar voren te halen. Meer informatie over de verschillende soorten leer lees je in deze folder (link naar folder leerterminologie)

  • Luxueus

Echt leer voelt onmiskenbaar aan als leer en heeft een draagkwaliteit die niet kan worden geëvenaard. Vaak wordt het gecombineerd met de allernieuwste technologieën om een luxer en persoonlijker tintje toe te voegen aan items die anders anoniem zouden blijven. Leer zorgt voor een emotionele gebruikerservaring!